Tonårstjejens Dagbok

The book is here! By it here : http://www.bokus.com/bok/9789129701838/tonarstjejens-dagbok-dagbokstexter-skrivna-mellan-ar-1904-och-2017/

http://www.adlibris.com/se/bok/tonarstjejens-dagbok-dagbokstexter-skrivna-mellan-ar-1904-och-2017-9789129701838

Or in your local Book Shop

 

DSC00912

“1989. Torsdag. Nu har jag blivit kysst för första gången. Av Anders på Mallorca. Ganska äckligt eftersom det var Anders, men häftigt ändå.”

För många tonårstjejer har dagboken spelat en stor roll i livet, en plats där hon kunnat uttrycka sig fritt utan att bedömas utifrån. Tonårstjejens dagbok är en samling autentiska dagbokssidor skrivna av tonårstjejer de senaste hundra åren. Här finns allt från den första kärleken till bråk med en supande pappa, från ångest till glassrecensioner och en utförlig beskrivning av filmen Titanic. Resminnen, teckningar, hångellistor, fotografier, kvitton och inklistrade fjädrar, allt som är livet kan rymmas i en dagbok.

Redaktörerna Daniela Auerbach och Lovisa Henoch har sammanställt dagbokssidor som samlats in från hela Sverige. Insamlandet av dagbokssidor uppkom ur ett större konstnärligt projekt som genomfördes av redaktörerna samt Mikaela Krestesen år 2010-2012. Bidragen har kommit genom öppna scener och konstnärliga aktioner, från besök på skolor, äldreboenden och arkiv. Resultatet är en unik bok med dagbokssidor av tonårstjejer skrivna från 1904 fram till idag.

Tonårstjejens dagbok är en unikt personlig, rolig och sorglig bok för alla som är, eller någon gång varit en tonårstjej.